Menu
Terug naar overzicht

De leukste winkelgebieden in Eindhoven

Eindhoven is één van de leukste steden om in te winkelen. De stad heeft verschillende winkelstraten, overdekte winkelcentra en leuke boetiekjes.

De leukste winkelgebieden in Eindhoven
De leukste winkelgebieden in Eindhoven

Daarnaast zijn alle winkels ook op zondag open waardoor je zeven dagen in de week heerlijk kan winkelen! Maar waar kan je nou het beste heen gaan als je een dagje naar Eindhoven gaat? Wij willen je graag helpen en hebben hieronder daarom de leukste winkel gebieden opgesomd! 

 

Strijp-s --> Dit voormalige bedrijventerrein, vol oude Philipsfabrieken, is tegenwoordig een bruisend stadsdeel waar opkomende ondernemers en gezellige eetgelegenheden. Ook zijn er verschillende leuke winkels te vinden in dit stadsdeel, waaronder de Urban Shopper waar 20 creatieve ondernemers producten op het gebied van kleding, interieur, lifestyle en eten aanbieden. Ook andere milieubewuste winkels zoals Okimono en MLY zijn gevestigd in deze nieuwe wijk. Je kan hier super leuke shirts, jurkjes, blouses en gave jasjes halen. Daarnaast zijn er verschillende interieur zaken, een muziekwinkel en een kunstzaak met prachtige graffiti kunstwerken. Kortom een wijk met super veel mogelijkheden!

 

Nieuwe Emmasingel --> Dit is een redelijk nieuwe straat in het winkelcentrum van Eindhoven. Je vindt hier enkele kledingwinkels, verschillende schoenenzaken en ook mooie interieurzaken waar je de hipste accessoires voor jouw woning kan halen. Als je van boeken houdt, ben je hier ook op de goede locatie. Van Piere is een grote boekhandel waar ze alles op het gebied van boeken en tijdschriften verkopen. Deze straat is ook perfect voor een kopje koffie of een heerlijk broodje!

 

Centrum --> De Demer die overgaat in de Rechtestraat is het kloppende hart van het winkelcentrum in Eindhoven. In deze straat vindt je alle belangrijke kleding en schoenen ketens! Ook verschillende speciaalzaken op het gebied van sport, lingerie, jeans, juwelen en tassen zijn te vinden op deze lange straat. De meeste behoren tot de wat grotere franchisebedrijven. Hier kan je zeker slagen! Aan deze straat zijn verschillende kleinere straten gevestigd.

 

Heuvel Galerie en Piazza --> Eindhoven heeft ook enkele overdekte winkelcentra waaronder de Heuvel Galerie en de Piazza. Zowel internationale merken zoals H&M als Nederlandse merken zoals de Hunkemöller zijn gevestigd in deze grote winkelcentra. Ook verschillende bekende schoenenmerken kan je hier vinden. Is het wat minder weer, dan kan je hier perfect terecht!

 

Winkelcentrum Woensel --> Dit is het grootste winkelcentrum buiten het centrum met ruim 160 winkels. Grote winkelketens en lokale winkeliers wisselen elkaar hier af. Ook heb je hier verschillende horecagelegenheden waardoor dit een ideale locatie is om lekker te een dagje ongestoord te gaan winkelen. Een bijkomende voordeel is dat een groot gedeelte overdekt is, waardoor dit ideaal is bij slecht weer. 

 

De Kleine Berg --> Houd je van boetiekjes, dan moet je zeker naar de Kleine Berg gaan! Dit artistieke hart van Eindhoven zit vol met galerieën, kunst, boetiekjes, de hipste modezaken en restaurants. In winkels zoals My Jewellery, Label en Magda Boutique kan je de leukste jurkjes, jasjes en shirts vinden. En een bijkomend voordeel is dat niet iedereen rond loopt met deze kleding! Tussen het winkelen door kan je daar ook heerlijk koffie dingen of een broodje eten in de vele gezellige eettentjes!