Menu
Back to overview

De leukste activiteiten voor een dagje Rotterdam!

Rotterdam is een geweldige stad met enorm veel bezienswaardigheden en leuke straten. De stad is daarom ook perfect voor een dagje uit!

De leukste activiteiten voor een dagje Rotterdam!
De leukste activiteiten voor een dagje Rotterdam!

Wij geven je daarom in dit artikel graag enkele tips. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bezienswaardigheden te zien in Rotterdam, maar dit zijn onze favoriete!

 

1.      Verken de hippe wijk, Kop van Zuid à  Ben je een liefhebber van architectuur? Op dit schiereiland zijn gebouwen van de beroemdste architecten ter wereld neergezet! Vanuit deze wijk kan je ook de meest majestueuze cruiseschepen zien aanmeren en langs het water lopen. Naast alle nieuwe blinkende hoogbouw zie je ook nog steeds kenmerken van vroeger terug. Alle oude pakhuizen en nieuwe torens bieden nu een plek aan voor culturele instellingen en restaurants zoals bijvoorbeeld het Nederlandse Fotomuseum, filmhuis en jazzpodium LantarenVenster en het Luxor Theater. Dit is dan ook een echt culturele hotspot!

 

2.      De markthal à In verschillende wereldsteden kom je een overdekte markthal tegen, maar eentje in combinatie met woningen zie je alleen in Rotterdam! De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gedrapeerd. Je kan hier bij z’n 100 vers units, circa 15 food shops en diverse restaurants heerlijk eten! Wil je meer weten over de markthal? Dan kan je je ook inschrijven voor een 1-uur durende tour door de Markthal waarbij een ervaren gids je alles verteld over het ontwerp en de bouw. https://www.derotterdamweekendtours.nl/markthal/

 

3.      Fiets door Rotterdam à Er worden verschillende fietstochten georganiseerd door Rotterdam. Via Tripadvisor kan je een fietstocht van 2,5 boeken voor €25,-. Je zal tijdens de toer naar alle interessante plekken in en rond het centrum van Rotterdam fietsen. Een gids zal je van alles vertellen over de gebouwen en geeft je leuke weetjes.

 

4.      Heerlijk shoppen à Rotterdam is ook bekend om de vele verschillende winkelstraten en winkelcentra. In Rotterdam is er voor elke stijl wel een leuke winkelstraat. Ben je op zoek naar de grote winkelketens zoals de H&M en de Mango, ga dan naar de Lijnbaan en de Coolsingel. Ben je op zoek naar leuke speciaalzaken en originele kledingswinkels, ga dan naar de nieuwe en Oude Binnenweg. Je vindt hier verschillende kleine zaken die gericht zijn op specifieke levensstijlen. Daarnaast vind je hier ook verschillende ambachtelijke bakkers en smakelijke delicatessenzaken. Ook in de Pannekoekstraat en Botersloot vind je originele winkels, boetiekjes en boekenwinkels. Wil je graag overdekt winkelen? Ga dan naar het grootste winkelcentrum van Nederland, Alexandrium. Dit overdekte winkelcentrum heeft maar liefst 200 winkels.

 

5.      Fenix Food Factory à Ben je al een keer naar de markthal geweest en zoek je iets nieuws? Dan is de Fenix Food Factory een goede keus! Het is een alternatieve, authentieke en duurzame markt plaats waar je gezellig en heerlijk kan eten. Alle producten zijn vers, lokaal en soms zelfs ter plekke geproduceerd. Daarnaast worden er ook maandelijks evenementen gehouden zoals een food truck festival en een vintage market.

 

6.      Loop over de Erasmusbrug à Eén van de bezienswaardigheden die echt hebt moeten doen is lopen over de iconische Erasmusbrug. Op een zonnige dag is dit de perfecte plek om te wandelen en te genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Als je vervolgens richting de stad loopt, kom je vanzelf bij Rotterdam centraal en de omliggende architectuur.