Menu
Back to overview

De leukste activiteiten in Eindhoven!

Eindhoven is een geweldige stad met veel leuke bezienswaardigheden en leuke straten. De stad is daarom ook perfect voor een dagje uit!

De leukste activiteiten in Eindhoven!
De leukste activiteiten in Eindhoven!

Eindhoven is een geweldige stad met veel leuke bezienswaardigheden en leuke straten. De stad is daarom ook perfect voor een dagje uit! Wij geven je in dit artikel enkele tips zodat jij een perfect dagje hebt.

1.      Stadsbrouwerij Eindhoven

Eindhoven heeft een prachtige stadsbrouwerij midden in de stad. De brouwerij is ontworpen om voldoende bieren te kunnen maken voor het eigen proeflokaal en voor diverse horecazaken in Eindhoven. Wil je het gehele brouwproces doorlopen en vervolgens heerlijke speciaal bieren proeven? Reserveer via hun website een rondleiding en bierproeverij en laat je verrassen.

2.      Bezoek de vele musea

In Eindhoven valt voor kunstliefhebbers veel te bewonderen en ontdekken. Eindhoven is namelijk niet voor niks een echte design stad met invloeden van DAF, Philips en PSV. Zowel in de binnenstad als in Strijp-S vind je dan ook verschillende musea.

3.      Bezoek de hippe buurt Strijp

Ga tijdens je dagje Eindhoven ook zeker op ontdekking in de dynamische wijk Strijp-S. Dit voormalige bedrijventerrein, vol oude Philips fabrieken, is tegenwoordig een bruisend staddeel waar opkomende ondernemers, gezellige eetgelegenheden en nog veel meer plekken wachten om ontdekt te worden. Je hebt er verschillende leuke boetiekjes, kunstgaleries en eettentjes.

4.      Bottle Distillery

Bottle Distillery bereidt op kleinschalige en ambachtelijke wijze bierbrand, gin, likeuren en wodka. Je kunt hier rondleidingen, proeverijen en workshops volgen. Heb jij dus altijd al eens een keer je eigen Gin, Rum of kruidenbitter willen maken? Dan ben je hier aan het goede adres!

5.      Down Town Gourmet Market

Ben je in Eindhoven? Dan moet je zeker langsgaan bij de Down Town Gourmet Market! 500 zitplaatsen, twee centrale barren en daaromheen 21 verschillende foodconcepten. Zoek een plaats, bestel drinken en ga op zoek naar het eten waar je zin in hebt. De hub is stijlvol, ruim en toch intiem! Iedereen kan hier iets lekkers eten en het leuke is dat je alles gemakkelijk kan delen, omdat het allemaal kleine hapjes zijn.  

6.      Winkelen in de vele leuke winkelstraten

Eindhoven is één van de leukste steden om in te winkelen. De stad heeft verschillende winkelstraten, overdekte winkelcentra en leuke boetiekjes. Daarnaast zijn alle winkels ook op zondag open waardoor je zeven dagen in de week heerlijk kan winkelen! Is het slecht weer ga dan naar de Heuvel Galerie of de Piazza in het centrum of naar Winkelcentrum Woensel. Ben je op zoek naar leuke boetiekjes en gezellig eettentjes, ga dan naar de Kleine Berg. Verder vind je eigenlijk alle grote winkelketens in het centrum op de Demer die overgaat in de Rechtestraat. Dit is het kloppende hart van het centrum in Eindhoven.
 

7.      Ga een avondje stappen op Stratumseind of de Markt

Eindhoven staat ook bekend om de grootste uitgaansstraat van Nederland, Stratumseind. Aan deze straat bevinden zich maar liefst 50 kroegen met diverse muziekstijlen. Voor iedereen is er wel een gezellige zaak te vinden waar je tot in de late uurtjes kan feesten. Daarnaast kan je er ook verschillende activiteiten doen zoals cocktailworkshops, poolen, kroegentochten, bierproeverijen en puzzeltochten. Naast Stratumseind is ook de Markt een gezellige plaats om te feesten. De verschillende restaurants worden in de avond omgetoverd tot cafés!